Næringsvennlig skattepolitikk

Frodes bilde

I flere år har vi hørt Arbeiderpartiet hakke løs på Høyres ønske om en mer næringsvennlig skattepolitikk. Du har hørt retorikk som «Vi vil bruke de store pengene på fellesskapet, mens Høyre siden vil gi skattelette til de rike.»

Høyre har i en årrekke ønsket å gi næringslivet bedre rammevilkår slik at arbeidsplasser sikres og den totale skatteinngangen til staten økes. For å sitere Høyres Jan Tore Sanner: «Vi vil bake kaken større». For å kunne sikre fremtidig velferd innen store områder som skole, helse og samferdsel gjelder de samme økonomiske regler for staten som for din lommebok:

  1. Inntekt: Penger inn før penger ut.
    (Skjønt, Arbeiderpartiet er mest opptatt av hvor mye penger de bruker. Du hører ikke at de snakker om hvor mye penger de kan spare med en mer effektiv statsforvaltning.)
  2. Sparing: For å kunne spare til trange tider må staten, som du, helst ha mer penger inn enn penger ut.

Det er nettopp i lys av dette at Høyre vil at det skal lønne seg å jobbe og det skal lønne seg drive private bedrifter:

  1. Flere gi jobb gir større inntekter til statskassen.
  2. Flere bedrifter skaper flere arbeidsplasser.

Nettopp derfor er det viktig å tilpasse skattesystemet slik at bedrifter i fastlands Norge har muligheten til å vokse i konkurranse med oljesektoren og det internasjonale markedet.Alle meningsmålinger de siste årene viser at velgerne har skjønt hva Høyre ønsker å oppnå. Våre velgere er smarte nok til å forstå at skatt fra flere bedrifter er med på å sikre velferdsstaten. Våre velgere forstår at Høyre ikke snakker Norge ned, men ønsker å sikre fremtidig velferd.

Det er Arbeiderpartiet, ikke Høyre, som driver med skremselspropaganda: Mens Stoltenberg brukte sin taletid på landsmøtet til å hakke på Erna Solberg og Høyre, brukte Erna sin tid på å sette fokus på nye ideer og bedre løsninger. (Her finner du hennes tale)

Dermed har mye av valgkampstrategien til Arbeiderpartiet bommet total. Nå virker de bare desperate.

Høyre har sitt landsmøte denne helgen. Det blir ganske så påfallende at Arbeiderpartiet og regjeringen benytter nettopp denne helgen til å gi fastlandsbedrifter flere milliarder i skattelette. Har de endelig skjønt det Høyre og alle våre velgere har skjønt? Jeg er glad for at Arbeiderpartiet gjennomfører nødvendige tiltak for næringslivet etter inspirasjon fra Høyres program.

Men hvorfor stemme på kopien til høstens valg, hvis du kan stemme på originalen? Godt valg!

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter.

Ønsker du støtte Høyre? Meld deg som meldem via Høyres nettsider.

Go to top