Tror du folk stemmer Ap i ren sympati?

Frodes bilde

Dette har vært en helg til ettertanke. Lørdagen var det full valgkamp, og søndag var nasjonal minneseremoni. Jeg må ta opp et tema som jeg føler blir helt feil.

Aller først ønsker jeg dere som nå lever i dyp sorg min største sympati og medfølelse. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det må være for foreldre som i dag normalt skulle sende barna sine på skolen. Det er når hverdagen kommer at vi som medmennesker må vise ekstra sympati med dere som er berørt av dette. For i hverdagen kommer også de små ting som vil minne foreldre, venner og familie om at en person som man er glad i er borte. Jeg håper at den nasjonale minnemarkeringen og besøk på Utøya kan hjelpe dere et steg videre i sorgprosessen.

Det er nettopp her jeg føler jeg bør komme med et ønske. Først litt om bakgrunnen:

På lørdagen var vi fra Tønsberg Høyre på Carl E. P. Plass i Tønsberg, for å møte byens borgere. Dette var en flott opplevelse som du kan lese om på hoyre.no. Flere av dem vi møtte satte stor pris på at valgkampen var i gang, og at fokus skiftes vekk fra terroraksjonen. De sa at de ikke orket å bli minnet mer om det som skjedde 22.7, som kan være en naturlig reaksjon for noen.

Men det som gjør meg ille til mote er slike uttalelser: «Vi er lei av at Arbeiderpartiet får sympatistemmer» eller «Arbeiderpartiet melker hele denne sorgprosessen til sin fordel».

Angrepet var helt klart rettet mot Arbeiderpartiet, dets medlemmer og ungdomspartiet. Men det traff også hele nasjonen og vårt politiske system. Jeg har derfor ikke tro på at folk støtter Ap nå ut av ren sympati. Jeg har tro på at folk støtter Ap fordi Jens Stolenberg har stått frem som en god og sterk statsleder. Når vi nå ser at meningsmålingene for Høyre øker igjen, så tror jeg dette skyldes flere ting:

  1. Høyre har god tradisjon for å snakke om egen politikk, i stedet for å snakke nedsettende om andre partiers politikk.
  2. Det er nå kommunevalg og fylkestingsvalg. Dette handler ikke om skattepolitikk, men om skole, omsorg og samferdsel.
  3. Jens Stolenberg (Ap) er ikke på valg. Vår ordfører Petter Berg (H) er.

Så mitt ønske: La oss fortsette med å vise empati og omsorg til de pårørte. Det er fullt ut mulig å gjøre samtidig som man støtter andre partier! Bruk stemmeretten din.

Dersom du ønsker støtte Høyre, kan du gjøre dette på flere måter:

  1. Bli meldem. Skriv "Høyre" i en melding og send denne til 2012.
  2. Lik Facebook sidene til Tønsberg Høyre og meg.
  3. Snakk varmt om partiet blant dine venner.

Godt Valg,

Frode Stenstrøm

Listekandidat Tønsberg Høyre

Her inviterer vi deg til å komme med informasjon, argumenter og synspunkter.

Ønsker du støtte Høyre? Meld deg som meldem via Høyres nettsider.

Go to top