august 2011

Kvalitet i omsorgen

Alle partier er i grunn enige. Vi ønsker god omsorg for våre eldre, vi trenger mer kapasitet og bra tilgjengelighet. Hva gjenstår å diskutere?

Live Blogging

Valgtid og valgflesk

Det er tid for valgkamp, og dette gjør at politikkere i oposisjon lover hva som helst for å komme i posisjon. Senest i dag, gir Tønsbergs Blad Arbeiderpartis (Ap) ordførerkandidat i Tønsberg, Per Martin Aamodt, unødvendig bred pressedekning for en dårlig gjennomtenkt sak. I kjent valgkamp stil, lover ordførerkandidaten noe han vet gir Ap velgere, men som ikke er gjennomførbart innen de økonomiske rammer som kommunen vår lever med:

Tror du folk stemmer Ap i ren sympati?

Dette har vært en helg til ettertanke. Lørdagen var det full valgkamp, og søndag var nasjonal minneseremoni. Jeg må ta opp et tema som jeg føler blir helt feil.

Hvem skal bygge ut jernbanen?

Bilkø, tog som ikke går, tunneler som er steng... Vi har åpenbart mange problemer med samferdsel i Norge, men hvem skal løse disse problemene?

Drømmelæreren

Dagens tema i valgkampen er Drømmelæreren. Med dette setter Høyre fokus på en av våre kjernesaker: Kunnskap i skolen. All moderne forskning viser at det kvaliteten på lærere som bidrar til kvaliteten på skolen. I dag var Tønsberg Høyre ute blant reisene på Tønsberg Jernbanestasjon for å møte folket der. Her kunne vi få høre om drømmelæreren til enkelte av de reisene, men alt for få hadde noen gode minner fra sin skole. Langt flere husket de dårlige lærene, dessverre. Det må vi gjøre noe med.

Refleksjoner fra valgkampåpningen

I dag har valgkampen før årets kommune- og fylkestingsvalg startet. Trykk på "Les Mer" for min refleksjon om hvordan jeg tror 22.7 vil påvirke demokratiet på en positiv måte.

Valgkampen starter lørdag 13.8

Hele Norge er naturlig nok sterkt preget av terroraksjonene den 22. juli. Angrepet er ufattelig, tragisk og trist. Jeg tror at at svært mange personer vil trenger uker, måneder og kanskje år på å bearbeide sorge, sinne og fortvilelse. Men, selv om valgkampen er blitt utsatt, kan vi ikke gi terroraksjonen mening ved å utsette årets valg.

Valgdagen består 12. september og det er mulig å forhandstemme som ved tidligere valg. I Tønsberg starter valgkampen med en markering Farmannstorvet, LØRDAG 13. august kl 12. Ordfører Petter Berg (H) vil holde en tale som avsluttes med et minutts stillhet.

Det er kjøpt inn hvite blomster for utdeling til partiene med unntak av Arbeiderpartiet som har valgt å ta med egne røde roser. Lys er også kjøpt inn.

Alle partier som stiller til valg i Tønsberg er oppfordret til å delta. Jeg håper og tror på bra oppmøte, og at dette kan bli en fin måte å markere at valgkampen formelt er i gang samtidig som vi kan vise omtanke for de pårørende.

Frode Stenstrøm, Kandidat for Tønsberg Høyre.

Go to top